Na glavno vsebino
Klicni center: 03 42 01 180 (7.00-15.00)
Prijava okvar: 03 42 01 240 (24 ur/dan)
Spletna pomoč
Vprašajte nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Korporativna integriteta in skladnost poslovanja

Kaj je »korporativna integriteta«?

Korporativna integriteta je poslovanje v skladu z zakonodajo, pravili, priporočili, internimi pravili podjetja in v skladu z dobrimi poslovnimi običaji ter etičnimi načeli.

Pooblaščenka za korporativno integriteto

Za vse naslove za naznanitev neskladnosti poslovanja skrbi in je odgovorna Pooblaščenka za korporativno integriteto

Pooblaščenka za korporativno integriteto v družbi Elektro Celje je mag. Maja Ivančič. 


Družba se v okviru veljavne zakonodaje zavezuje varovati identiteto naznanitelja kot tajno in ga ščititi pred povračilnimi ukrepi.

V primerih, ko sta prijava in sum utemeljena, »Pooblaščenka« sproži preiskavo primera.

Če je prijavitelj znan, mora dobiti odgovor najkasneje v 30–tih dneh po prejetju prijave, za zahtevnejše preiskave pa se mora v tem roku izdati vsaj obvestilo o nadaljnjem ukrepanju. 


Družba Elektro Celje ne dovoljuje povračilnih ukrepov proti osebam, ki prijavijo kršitev Kodeksa ali sodelujejo v preiskavi suma kršitve Kodeksa. Pooblaščenka prijavitelju zagotavlja varnost pred povračilnimi ukrepi ter diskriminacijo.


hammer.jpg

Naznanitev kršitev korporativne integritete se lahko opravi

1. prek običajne pošte na naslov: 


Elektro Celje, d. d.

Pooblaščenec za korporativno integriteto

Vrunčeva 2 a

3000 Celje


2. na e-naslov: integriteta@elektro-celje.si.,


3. prek spletne strani www.elektro-celje.si pod zavihkom Korporativna integriteta in skladnost poslovanja.

Kaj prijaviti?

Kršitev korporativne integritete v družbi Elektro Celje nastane, kadar poslovanje družbe ni v skladu z  zakonodajo, drugimi pravili, veljavnimi priporočili, internimi predpisi, dobrimi poslovnimi običaji in etičnimi načeli. Takšne kršitve je možno prijaviti. Z namenom, da se v družbi Elektro Celje prepoznajo kršitve korporativne integritete, vam omogočamo anonimno ali podpisano podajo prijav.

Anonimke

Anonimke so del našega življenja. Pojavljajo se v vseh okoljih. Še posebej pa v podjetjih. Zaposleni so največje bogastvo vsakega podjetja, so tisti, ki ustvarjajo, dajejo nove ideje, izboljšave, hkrati pa se lahko pri svojem delu ali osebnem življenju srečujejo tudi z nepravilnostmi, nezakonitostmi, za katere je prav, da so prijavljene. Prijave so lahko podpisane ali anonimne. Prijavitelji običajno razkrijejo informacije, ki se jim zdijo sporne in za katere menijo, da so neetične in nezakonite in to po lastni volji in zaradi zavzemanja za javni interes ali javno dobro.
Prijava

Prijava kršitve korporativne integritete, skladnosti poslovanja ali drugih nepravilnosti v družbi

Pomembno je, da opišete vsa dejstva, tudi tista, ki se vam morda ne zdijo primerna.


Če je mogoče, prosimo, da predložite dokazila, ki podpirajo vašo trditev. Če razpolagate s pisnimi dokumenti, vas prosimo, da jih priložite k prijavi.


V kolikor želite, da vam Pooblaščenka za korporativno integriteto pošlje odgovor, potrebujemo vaš kontakt, na katerega vam bo odgovoril. Imejte v mislih, da Pooblaščenka ne bo mogla stopiti v stik z vami v kolikor ne boste razkrili identitete ali spodaj ustvarili anonimni predal, kamor vam lahko pošlje odgovor. 

Prijava

Anonimna komunikacija

Vaša odločitev je ali boste ob prijavi dogodka oddali svoje kontaktne podatke. Vsekakor je to priporočljivo, še posebej v primeru dodatnih vprašanj v nadaljnjih fazah razjasnitve dogodka.


Za povratno komunikacijo lahko poskrbite z oddajo osebnih podatkov ali pa tako, da ustvarite anonimni predal, preko katerega boste komunicirali s Pooblaščenko.


Z ustvarjanjem anonimnega predala na koncu prijavnega spletnega obrazca (spodaj), boste ostali anonimni in nihče ne bo mogel stopiti v stik z vami. Imate pa možnost prijave in vpogleda v ustvarjeni predal, kjer lahko preverite ali vam je Pooblaščenka postavila dodatna vprašanja za razjasnitev zadeve in spremljate potek razjasnitve dogodka. 

Prijava