Na glavno vsebino
Klicni center: 03 42 01 180 (7.00-15.00)
Prijava okvar: 03 42 01 240 (24 ur/dan)
Spletna pomoč
Vprašajte nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Novice

27. 2. 2019

Elektro Celje obiskal veleposlanik Japonske v Sloveniji

Elektro Celje sta v okviru delovnega obiska na Koroškem, obiskala njegova ekscelenca, g. Masaharu Yoshida, veleposlanik Japonske v Sloveniji ter Vodja oddelka za kulturne zadeve, ga. Sayaka Yamashita. Elektro Celje je pripravilo predstavitev podjetja Elektro Celje in predstavitev slovensko japonskega projekta (NEDO), v katerem sodeluje Elektro Celje. Vloga Elektra Celje v slovensko japonskem projektu je pripraviti in konfigurirati omrežje za implementacijo opreme, vgradnja opreme, upravljanje, vodenje in vzdrževanje opreme ter posredovanje podatkov po projektu. Uvodnim predstavitvam je sledil ogled na terenu (RTP Slovenj Gradec, TP Turiška vas in DVLM Orož).
Preberi več
8. 1. 2019

Obvestilo odjemalcem Elektra Celje glede težav pri preklopu med višjo in nižjo tarifo

Uporabnike na območju distribucijskega omrežja Elektra Celje obveščamo, da od 1. januarja 2019 naprej na nekaterih lokacijah merilnih mest, kjer se za krmiljenje preklopa tarife uporablja elektronska stikalna ura, prihaja do nepravilnih preklopov med večjo in manjšo dnevno tarifo. Napake na stikalnih urah pospešeno odpravljamo in bodo rešene v najkrajšem možnem času.
Preberi več
20. 11. 2018

Gradnja novih SN in NN objektov v Elektru Celje od meseca avgusta 2018 do meseca oktobra 2018

V Elektru Celje, d.d., skrbimo, da je dobava električne energije za naše odjemalce zanesljiva in kakovostna. S tem namenom dnevno obnavljamo naše omrežje in gradimo nove elektroenergetske objekte in vode, s katerimi odpravljamo slabe napetostne razmere in omogočamo priključitve novim odjemalcem. Izgradnja novih srednje in nizko napetostnih objektov kot so daljnovodi, kablovodi, transformatorske postaje in električno omrežje, imajo za naše odjemalce in za kakovost njihovega napajanja velik pomen. V nadaljevanju si lahko preberete na katerih objektih smo od meseca avgusta 2018 do meseca oktobra 2018 zaključili dela.
Preberi več
30. 10. 2018

Zaradi orkanskega vetra na Koroškem motena dobava električne energije

Na Koroškem je najhuje na območju Slovenj Gradca, Raven, Vuzenice, Radelj, Mežice ter Dravograda.
Preberi več
31. 8. 2018

Schneider Electric in Elektro Celje podpisala pogodbo za nadgradnjo DMS programske opreme za distribucijski sistem vodenja

Ob podpisu pogodbe za izgradnjo sistema za nadzor in vodenje distribucijskega omrežja s Schneider Electric sta družbi Elektro Celje in Elektro Ljubljana sklenili sporazum o sodelovanju pri izvedbi projekta. S tem bosta Elektro Celje in Elektro Ljubljana poenotila razvoj obeh sistemov. Schneider Slovenija in Schneider Srbija bosta na podlagi razvoja enovite programske opreme za oba naročnika, v okviru projekta zagotovila izgradnjo obeh »back up« centrov, ki si jih bosta vzajemno zagotavljala Elektro Celje in Elektro Ljubljana
Preberi več
6. 8. 2018

Gradnja novih SN in NN objektov v Elektru Celje od meseca aprila 2018 do meseca avgusta 2018

V Elektru Celje, d.d., skrbimo, da je dobava električne energije za naše odjemalce zanesljiva in kakovostna. S tem namenom dnevno obnavljamo naše omrežje in gradimo nove elektroenergetske objekte in vode, s katerimi odpravljamo slabe napetostne razmere in omogočamo priključitve novim odjemalcem. Izgradnja novih srednje in nizko napetostnih objektov kot so daljnovodi, kablovodi, transformatorske postaje in električno omrežje, imajo za naše odjemalce in za kakovost njihovega napajanja velik pomen. V nadaljevanju si lahko preberete na katerih objektih smo od meseca aprila 2018 do meseca avgusta 2018 zaključili dela.
Preberi več
31. 7. 2018

Projekt Flex4Grid v zaključni fazi

Flex4Grid je evropski razvojni projekt, ki se osredotoča na razvoj odprtega tehnološkega sistema za upravljanje podatkov in zagotavljanje storitev, ki bodo omogočale upravljanje prožnosti uporabnikov distribucijskega omrežja, tako pri porabi, kakor tudi pri proizvodnji električne energije. Prožnost uporabnika pomeni, da je sposoben prilagajati porabo ali proizvodnjo potrebam drugih deležnikov v sistemu in je za svoje prilagajanje nagrajen. Namen projekta je, da elektrodistribucijska podjetja izrabijo prožnost za zniževanje koničnih obremenitev ter razkoraka med porabo in razpršeno proizvodnjo energije. Družba Elektro Celje je za sodelovanje v projektu uspela pridobiti več kot 1.000 gospodinjstev ter hkrati ob podpori Agencije za energijo v projekt vključila dinamično tarifiranje električne energije.
Preberi več
10. 7. 2018

Poslanica ob dnevu elektromonterjev

V nekaterih državah danes obeležujejo dan elektromonterjev (Lineworker Appreciation Day). Delo elektromonterjev ni lahko. Med opravljanjem svojega dela so pogosto izpostavljeni številnim tveganjem. V času spreminjajočih se klimatskih sprememb, ko se obseg in pogostnost izrednih vremenskih razmer izrazito povečuje, so še posebej izpostavljeni delu pod napetostjo, delo na višini, zahtevnim vremenskim razmeram ter številnim možnim poškodbam. Za to, da so naši uporabniki oskrbljeni z električno energijo, je potrebno ogromno, pogosto neopaznega, tudi neupravičeno prezrtega dela v celotni verigi od proizvodnje, prenosa in distribucije električne energije. Hvaležni smo za vsa prizadevanja in nenehno zavezanost zaposlenih v slovenski elektrodistribuciji našim uporabnikom. Tudi ob dnevu elektromonterjev, ki ga zaposleni obeležujejo na svojih delovnih mestih, zato izražamo spoštovanje sodelavkam in sodelavcem, ki neutrudno delajo za razvoj elektrodistribucijskega omrežja, ter sistematično gradijo robustna, močna in napredna omrežja, ki predstavlja infrastrukturo trajnostnega razvoja družbe.
Preberi več
28. 6. 2018

Sklepi 23. seje skupščine delničarjev družbe Elektro Celje

Na 23. redni seji skupščine Elektra Celje, d.d., ki je danes potekala na sedežu družbe, so se delničarji seznanili s poslovanjem družbe v letu 2017, s poročili uprave in nadzornega sveta ter o pridobitvi lastnih delnic. Delničarji so med drugim odločali o uporabi bilančnega dobička za leto 2017, podelitvi razrešnice upravi in nadzornemu svetu družbe za opravljeno delo v preteklem letu ter imenovanju pooblaščenega revizorja za poslovno leto 2018. Skupščine se je udeležilo 92 % odstotkov celotnega kapitala družbe.
Preberi več
25. 5. 2018

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, g. Zdravko Počivalšek, na delovnem obisku v Elektru Celje

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, g. Zdravko Počivalšek, si je v okviru delovnega obiska na Koroškem, ogledal novo stikališče v RTP Ravne. Zaradi zagotavljanja nemotene in kakovostne oskrbe z električno energijo in zaradi povečanega odjema podjetij TAB Mežica v Žerjavu in Črni na Koroškem, ter podjetja LEK na Prevaljah, družba Elektro Celje gradi dva kablovoda (kablovod 2x20 kV RTP Ravne – RP Mežica in kablovod 20 kV RTP Ravne – TP LEK). Investicija izgradnje kablovodov bo predvidoma zaključena jeseni 2018, celotna investicija pa znaša tri milijone evrov.
Preberi več