Na glavno vsebino
Klicni center: 03 42 01 180 (7.00-15.00)
Prijava okvar: 03 42 01 240 (24 ur/dan)
Spletna pomoč
Vprašajte nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Novice

28. 6. 2018

Sklepi 23. seje skupščine delničarjev družbe Elektro Celje

Na 23. redni seji skupščine Elektra Celje, d.d., ki je danes potekala na sedežu družbe, so se delničarji seznanili s poslovanjem družbe v letu 2017, s poročili uprave in nadzornega sveta ter o pridobitvi lastnih delnic. Delničarji so med drugim odločali o uporabi bilančnega dobička za leto 2017, podelitvi razrešnice upravi in nadzornemu svetu družbe za opravljeno delo v preteklem letu ter imenovanju pooblaščenega revizorja za poslovno leto 2018. Skupščine se je udeležilo 92 % odstotkov celotnega kapitala družbe.
Preberi več
25. 5. 2018

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, g. Zdravko Počivalšek, na delovnem obisku v Elektru Celje

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, g. Zdravko Počivalšek, si je v okviru delovnega obiska na Koroškem, ogledal novo stikališče v RTP Ravne. Zaradi zagotavljanja nemotene in kakovostne oskrbe z električno energijo in zaradi povečanega odjema podjetij TAB Mežica v Žerjavu in Črni na Koroškem, ter podjetja LEK na Prevaljah, družba Elektro Celje gradi dva kablovoda (kablovod 2x20 kV RTP Ravne – RP Mežica in kablovod 20 kV RTP Ravne – TP LEK). Investicija izgradnje kablovodov bo predvidoma zaključena jeseni 2018, celotna investicija pa znaša tri milijone evrov.
Preberi več
24. 5. 2018

Varstvo osebnih podatkov v družbi Elektro Celje

Družba Elektro Celje se zaveda svoje odgovornosti ob tem, ko ste nam zaupali svoje osebne podatke. Z vašimi podatki delamo zakonito, pošteno, varno in za vas pregledno. Zato so v nadaljevanju navedene vse ključne informacije glede obdelave podatkov, naših obveznosti in vaših pravic skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov (angleška kratica: GDPR).
Preberi več
24. 5. 2018

Sklic 23. redne seje skupščine družbe Elektro Celje, d.d.

Na podlagi 45. člena Statuta družbe Elektro Celje, d.d., uprava družbe sklicuje 23. redno sejo skupščine družbe ELEKTRO CELJE, podjetja za distribucijo električne energije, d.d., ki bo v četrtek, 28. junija 2018 ob 9.00, na sedežu družbe v Celju, Vrunčeva 2a (velika sejna soba - IV. nadstropje).
Preberi več
7. 5. 2018

Finalno ocenjevanje evropskega projekta Flex4Grid s strani Evropske komisije uspešno

Družba Elektro Celje je bila konec aprila gostitelj postopka ocenjevanja projekta Flex4Grid iz evropskega programa za razvoj in raziskave Horizon 2020, ki se pri takšnih projektih običajno izvede na polovici in na koncu trajanja projekta. Ocenjevanje je potekalo zelo dobro, saj smo partnerji projekta dosegli rezultate, ki jih je od nas pričakovala Evropska komisija. Še posebej se je izkazala družba Elektro Celje, ki je za sodelovanje v projektu uspela pridobiti več kot 1.000 gospodinjstev ter hkrati ob podpori Agencije za energijo v projekt vključila dinamično tarifiranje električne energije. Na podlagi tega bo odobren še zadnji del financiranja projekta iz EU finančnega okvirja H2020.
Preberi več
13. 4. 2018

Gradnja novih SN in NN objektov v Elektru Celje od meseca avgusta 2017 do meseca marca 2018

V Elektru Celje, d.d., skrbimo, da je dobava električne energije za naše odjemalce zanesljiva in kakovostna. S tem namenom dnevno obnavljamo naše omrežje in gradimo nove elektroenergetske objekte in vode, s katerimi odpravljamo slabe napetostne razmere in omogočamo priključitve novim odjemalcem. Izgradnja novih srednje in nizko napetostnih objektov kot so daljnovodi, kablovodi, transformatorske postaje in električno omrežje, imajo za naše odjemalce in za kakovost njihovega napajanja velik pomen. V nadaljevanju si lahko preberete na katerih objektih smo od meseca avgusta 2017 do meseca marca 2018 zaključili dela.
Preberi več
5. 4. 2018

4. strateška konferenca elektrodistribucij v Sloveniji v ospredje postavila elektrifikacijo za leto 2050

Predstavniki petih slovenskih distribucijskih podjetij so na letošnji strateški konferenci z naslovom Elektrifikacija za leto 2050 v središče postavili vpliv naraščajočega števila uporabnikov električne energije in večanja njene porabe na delovanje distribucijskega sistema ter posledično izzive, ki jih v bližnji prihodnosti prinašajo digitalizacija, dekarbonizacija ogrevanja, e-mobilnost in integracija obnovljivih virov v omrežje. V razpravah so izpostavili pomembno vlogo distribucije v odnosu do končnega uporabnika, kot tudi dejstvo, da bodo lahko v prihodnje le robustna omrežja končnim uporabnikom zagotavljala zanesljivo oskrbo.
Preberi več
4. 4. 2018

Elektro Celje stopilo korak NAPREJ za boljše duševno zdravje zaposlenih na delovnem mestu

V družbi Elektro Celje se zavedamo vplivov delovnega okolja in s tem psihosocialnih dejavnikov tveganja na telesno in duševno zdravje zaposlenih. Prepričani smo, da lahko v sodelovanju z zaposlenimi veliko storimo pri tem, da omenjena tveganja zmanjšamo in tako pripomoremo k boljšemu zdravju ter počutju zaposlenih. S tem namenom smo se odločili za sodelovanje v Programu celovite podpore podjetjem za obvladovanje in preprečevanje psihosocialnih tveganj (Program PSDT), ki se bo izvajal v okviru projekta »Celovita psihosocialna podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile (NAPREJ) – Zdravo in aktivno v prihodnost!«
Preberi več
22. 3. 2018

Nakup lastnih delnic v letu 2018

V skladu s sklepom 21. redne skupščine družba Elektro Celje, d.d. še vedno odkupuje lastne delnice ECEG in sicer po maksimalni ceni 3,42 evrov za delnico. Odkup se bo zaključil 30. 3. 2018 oziroma ob zapolnitvi možnega odkupa. Elektro Celje, d.d.
Preberi več
26. 2. 2018

Nakup lastnih delnic 2018

Družba Elektro Celje, d.d., 26. 2. 2018, pričenja z nakupom lastnih delnic ECEG po ceni 3,40 EUR za delnico. Zaradi uveljavitve uredbe EU, se prodaje in nakupi opravljajo na SI-Enter segmentu, ki ga upravlja Ljubljanska borza. Ponudniki se za prodajo delnic oglasijo pri borzno-posredniški družbi, pri kateri imajo odprt trgovalni račun. Družba Elektro Celje bo z nakupom zaključila najkasneje 31. 3. 2018 oziroma ob zapolnitvi določene količine možnega nakupa.
Preberi več