Na glavno vsebino
Klicni center: 03 42 01 180 (7.00-15.00)
Prijava okvar: 03 42 01 240 (24 ur/dan)
Spletna pomoč
Vprašajte nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Schneider Electric in Elektro Celje podpisala pogodbo za nadgradnjo DMS programske opreme za distribucijski sistem vodenja

31. 8. 2018

V zadnjih letih smo priča intenzivnemu razvoju elektroenergetskega sistema in umeščanju novih elementov, ki ne delujejo brez komunikacijskih povezav in ustrezne informacijske infrastrukture. V Elektru Celje stalno sledimo novostim in smo razvojno naravnani.

 

Vodstvo družbe je v letu 2017 pristopilo k aktivnostim za zamenjavo dotrajanega SCADA sistema in nadgradnjo obstoječega upravljalnega sistema ADMS. SCADA sistem (Supervisory Control and Data Aquisition) je v današnjem času nenadomestljiv del vsakega proizvodnega procesa. Uporabnik preko SCADE nadzoruje proizvodni proces, kjer so mu v pomoč dnevni izpiski obratovalnih podatkov, trendi obratovalnih podatkov, sporočila o motnjah oziroma napakah, ter oddaljen dostop, ki uporabnikom omogoča nadzorovanje in odpravo napak na daljavo.

 

V letu 2017 je v okviru družbe bila imenovana projektna skupina, ki je zadolžena za prenovo informacijskega sistema za nadzor in vodenje elektroenergetskega omrežja (sistem SCADA) na območju Elektra Celje. Projektna skupina je na začetku zaznala kompleksnost projekta in začrtala celovito prenovo informacijske infrastrukture, ki je potrebna za učinkovito delovanje. Ob tem se je z izbiro sistema ADMS pokazala priložnost za sodelovanje s Schneider Electric, ki je v svetu trenutno vodilni na tem področju, kar dokazuje pozicija na lestvici neodvisne svetovne agencije Gartner, ki Schneider Electric že vrsto let zapored uvršča daleč pred svetovno elito.

IMG_7249.jpg

Na sliki: Srečko Bezjak, direktor Schneider Electric Slovenija in mag. Boris Kupec, predsednik uprave Elektra Celje, ob podpisu pogodbe

»Ob podpisu pogodbe za izgradnjo sistema za nadzor in vodenje distribucijskega omrežja s Schneider Electric sta družbi Elektro Celje in Elektro Ljubljana sklenili sporazum o sodelovanju pri izvedbi projekta. S tem bosta Elektro Celje in Elektro Ljubljana poenotila razvoj obeh sistemov. Schneider Electric Slovenija in Schneider Electric DMS Novi Sad bosta na podlagi razvoja enovite programske opreme za oba naročnika, v okviru projekta zagotovila izgradnjo obeh »back up« centrov, ki si jih bosta vzajemno zagotavljala Elektro Celje in Elektro Ljubljana«.

IMG_7258.jpg

»Ob tej priliki bi se želel zahvaliti kolegom iz Elektra Celje za zaupanje, da skupaj izvedemo tako zahtevni projekt kot je nadgradnja SCADA/ADMS. V čast si štejemo, da so v nas že pred leti prepoznali pravega partnerja. Sistem se je izkazal kot zanesljiv in uporaben zato so se odločili za nadgradnjo tretje generacije. Prepričan sem, da bomo projekt končali v pogodbenem roku v zadovoljstvo vseh, predvsem pa v smislu kvalitetnega bodočega vodenja njihove mreže«, je ob podpisu pogodbe povedal Srečko Bezjak, direktor Schneider Electric Slovenija.

IMG_7256 1.jpg

Na sliki: predstavniki Schneider Electric in Elektra Celje ob podpisu pogodbe