Na glavno vsebino
Klicni center: 03 42 01 180 (7.00-15.00)
Prijava okvar: 03 42 01 240 (24 ur/dan)
Spletna pomoč
Vprašajte nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Elektro Celje med dobitniki za najboljše letno poročilo za leto 2018

22. 11. 2019

Letošnja podelitev nagrad za najboljša letna poročila je bila že 20. Nagrade sta predsednica komisije za ocenjevanje letnih poročil Tatjana Horvat in direktor Časnika Finance Peter Frankl podelila v več kategorijah.

 

Elektro Celje je prejelo nagrado za najboljše računovodsko poročilo.

 

Z letnim poročilom se v Elektru Celje želimo, s pregledno in jedrnato vsebino, uspešno predstaviti strokovni interesni javnosti in jo pritegniti s kreativnostjo koncepta.

Oblikovalski elementi vsebujejo zanimive informacije in podpirajo »zgodbo«, ki je predstavljena v besedilu in povezana s fotografijami. Pri tem se »zgodba« nagiba k vzdrževanju in razvoju energetskega omrežja in zanesljivi ter varni oskrbi odjemalcev s kakovostno električno energijo. Zgodba letnega poročila za leto 2018 je bila predstaviti projekte, ki jih je družba Elektro Celje v letu 2018 uspešno izpeljala. Rdeča nit predstavitve projektov je bila misel “Uspehe povezujemo v omrežje prihodnosti”. Z nadaljnjo umestitvijo in predstavitvijo projektov na predelne stene smo pokazali, da so vsi uspešno izvedeni projekti del strateškega pristopa uresničevanja zastavljenih načrtov za prihodnost.

 

Merilo kakovosti pripravljenega letnega poročila so tudi koristne informacije, ki jih iz letnih poročil lahko razberemo.

V družbi Elektro Celje skušamo v poročilih zagotoviti čim bolj popolne računovodske informacije, ki jih naši deležniki pričakujejo oz. potrebujejo za sprejemanje svojih poslovnih odločitev. Poleg temeljnih računovodskih izkazov in podlag za njihovo pripravo, predstavimo pomembne računovodske usmeritve, njihove spremembe, uporabljene ocene, predpostavke, negotovosti v poslovanju, upravljanje finančnih tveganj, pojasnila in razkritja posameznih postavk računovodskih izkazov, pa tudi potencialnih sredstev in obveznosti, ki niso prikazana v bilancah, lahko pa imajo pomemben vpliv na poslovanje družbe.

Pri tem zasledujemo cilj, da računovodske informacije podamo na sistematičen, pregleden in razumljiv način, da si lahko zainteresirani uporabnik ustvari celovito sliko o poslovanju in finančnem položaju družbe.

Najboljše letno poročilo za leto 2018.jpg