Na glavno vsebino
Klicni center: 03 42 01 180 (7.00-15.00)
Prijava okvar: 03 42 01 240 (24 ur/dan)
Spletna pomoč
Vprašajte nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Sodelovali smo na Slovenskem inženirskem dnevu 2024

6. 3. 2024

Inženirska zbornica Slovenije (IZS) je 4. marca 2024 organizirala Slovenski inženirski dan 2024. Vodilna tema konference je bila Odpornost stavb in infrastrukture na podnebne spremembe. Digitalna konferenca je bila že četrta zapored. Na srečanju je bilo udeleženih več kot 1.500 udeležencev – pooblaščenih inženirjev, nadzornih inženirjev, vodij del, raziskovalcev, predstavnikov fakultet in vodilnih ponudnikov najsodobnejših tehnologij, materialov in opreme.


Elektro Celje je zastopal Damir Lončar, direktor sektorja za vzdrževanje in inženiring, ki je predstavil prispevek »Vpliv vremenskih ujm na umeščanje elektroenergetske infrastrukture v prostor«.


Na področju Elektra Celje je v letu 2023 prišlo do treh večjih vremenskih ujm in sicer do snegoloma v januarju in februarju, nato močan vetrolom v mesecu juliju ter poplave v mesecu avgustu. G. Lončar je v prispevku prikazal obseg nastale škode na elektroenergetskih napravah in tudi ocenjeno materialno škodo. Prav tako je prikazal ukrepe za vzpostavitev napetostnega stanja in pri tem uporabljene človeške in materialne vire. Predstavitev se je osredotočala tudi na vlogo pooblaščenih inženirjev pri umeščanju elektroenergetskih objektov v prostor, načrtovanju tehničnih rešitev in pripravi dokumentacije. Nakazane so tudi vloge inženirjev pri odpravljanju poškodb tovrstnih objektov.


Damir Lončar II.JPG