Na glavno vsebino
Klicni center: 03 42 01 180 (7.00-15.00)
Prijava okvar: 03 42 01 240 (24 ur/dan)
Spletna pomoč
Vprašajte nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Poplave 2023

8. 8. 2023
V zadnjih dneh smo v Sloveniji doživeli poplave, ki so prizadele 2/3 površja Slovenije. Vsem, ki ste utrpeli škodo in izgube v tej težki preizkušnji, izrekamo naše sočutje. 

Elektro Celje, ki oskrbuje področje Koroške, Zgornje Savinjske doline, Savinjske doline do Spodnjega Posavja, je zaradi katastrofalnih poplav utrpelo veliko škodo na distribucijskem omrežju.
Že med vikendom, ko so se razmere nekoliko umirile, smo vsa distribucijska podjetja z ekipami zaposlenih in podizvajalcev, uporabnikom skušali pomagati in vzpostavljati zasilno oskrbo z električno energijo.
Na Koroškem in v Zgornji Savinjski dolini je na prizadetih lokacijah največ težav zaradi nedostopnosti terena ter nevarnosti sprožitve zemeljskih plazov.

Na vseh lokacijah, kjer so se ekipe uspele prebiti, smo zagotovili zasilno oskrbo s pomočjo agregatov ali s pomočjo rezervnega napajanja. Do področij, ki so odrezana od sveta, se žal še nismo prebili, saj čakamo pristojne službe (civilno zaščito, gasilce, vojsko), da zagotovijo prehod. Trenutno so na terenu vse razpoložljive ekipe s podizvajalci. Pomoč so nam ponudili tudi kolegi iz drugih distribucijskih podjetij, Elektro Primorska in Elektro Maribor.

Ob tej priložnosti želimo izraziti globoko hvaležnost in spoštovanje vsem, ki s svojim trdim delom, predanostjo in naporom omogočate vzpostavitev ponovnega napajanja z električno energijo. Vaša nepopustljiva vztrajnost in skupinsko sodelovanje sta izjemna in navdihujoča.

Poplave so za seboj pustile uničenje in kaos. Naši zaposleni, gasilci, civilna zaščita, vojska , policija in prostovoljci s svojim trudom dokazujete, kako pomembno je združiti moči v težkih trenutkih in se soočiti s težavami neposredno ter vztrajati.  Takšna odločnost in prizadevnost sta simbol odličnosti in solidarnosti, ki ju lahko iz naše skupnosti ponosno ponudimo svetu.

Iskreno se zahvaljujemo vsem zaposlenim, reševalcem, prostovoljcem in vsem posameznikom, ki ste prispevali svoj čas, znanje in veščine, da bi ponovno vzpostavili normalno življenje v naši skupnosti. Vaša požrtvovalnost je bila ključna pri obnovi infrastrukture in zagotavljanju varnosti za vse nas.

V boju proti naravnim nesrečam moramo biti enotni, saj lahko samo skupaj premagujemo ovire, ki nam stojijo na poti.

Poplave 1.JPG
Poplave 2.JPG
Poplave 3.JPG