Na glavno vsebino
Klicni center: 03 42 01 180 (7.00-15.00)
Prijava okvar: 03 42 01 240 (24 ur/dan)
Spletna pomoč
Vprašajte nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Minister Bojan Kumer obiskal Elektro Celje

5. 8. 2023
V večernih urah je Celje obiskal minister za okolje, podnebje in energijo mag. Bojan Kumer, ki se je sestal s predsednikom uprave Elektra Celje, mag. Borisom Kupcem, direktorjem sektorja za obratovanje in razvoj, mag. Boštjanom Turinekom, županom Mestne občine Celje Matijo Kovačem, poveljnikom PGE Celje Borisom Žnidarkom in direktorjem Občinske uprave Celje Gregorjem Delejo. 

Predsednik uprave Elektra Celje je ministru Bojanu Kumru predstavil kakšno je stanje z oskrbo na distribucijskem omrežju Elektra Celje, kjer so najhujše razmere v Zgornji Savinjski dolini in na Koroškem. Zaradi obilnega deževja in poplavljanja rek je še vedno več kot 2 tisoč odjemalcev brez električne energije. Ekipe Elektra Celje so takoj, ko so se vremenske razmere umirile, sistematično pristopile k odpravi škod na omrežju. Največ težav pri odpravi napak povzroča nedostopnost elektroenergetskih objektov.

Pogovor je tekel tudi o sodelovanju pri intervencijah ob ujmah, o oskrbi Celja in regije z elektriko, zadnjih sklepih Vlade RS vezanih na odpravljanje posledic ujm.
Obisk ministra Kumra v Celju 3.jpg
Obisk ministra Kumra v Celju 2.jpg
Obisk ministra Kumra v Celju 4.jpg
Obisk ministra Kumra v Celju.jpg