Klicni center: 03 42 01 180 (7.00-15.00)
Prijava okvar: 03 42 01 240 (24 ur/dan)
Spletna pomoč
Vprašajte nas
Show menu

Obvestilo za odjemalce električne energije

8. 10. 2021

Spoštovani!


Obveščamo vas, kako ravnati v primeru, če bi vaš dobavitelj električne energije zaradi spremenjenih okoliščin na trgu z elektriko odpovedal pogodbo o dobavi elektrike zaradi razlogov, ki so nastali na strani izbranega dobavitelja.


V skrbi, da vsi odjemalci v Republiki Sloveniji v takšnih primerih ne bi ostali brez oskrbe z električno energijo, svetujemo, da nemudoma in takoj aktivno pristopijo k izbiri drugega dobavitelja elektrike in z njim sklenejo pogodbo.


V pomoč uporabnikom, ki izbirajo drugega dobavitelja elektrike, je seznam dobaviteljev objavljen na naši spletni strani: https://www.sodo.si/sl/za-odjemalce/seznam-dobaviteljev-elektricne-energije. V pomoč so tudi spletna orodja za primerjanje ponudb elektrike na spletni strani Agencije za energijo https://www.agen-rs.si/primerjalnik.


Vsi gospodinjski in mali poslovni odjemalci, katerim bo izbran dobavitelj elektrike odpovedal pogodbo o dobavi elektrike, oziroma bodo prejeli obvestilo o odklopu v skladu s 151. členom Energetskega zakona, ki vsebuje tudi informacije o možnosti izbire dobavitelja ter o možnostih zasilne oskrbe distribucijskega operaterja, lahko zahtevajo prehod na zasilno oskrbo, ki je do 25 % višja od tržno primerljivih cen elektrike.