Klicni center: 03 42 01 180 (7.00-15.00)
Prijava okvar: 03 42 01 240 (24 ur/dan)
Spletna pomoč
Vprašajte nas
Show menu

Finalno ocenjevanje evropskega projekta Flex4Grid s strani Evropske komisije uspešno

7. 5. 2018

Družba Elektro Celje je bila konec aprila gostitelj postopka ocenjevanja projekta Flex4Grid iz evropskega programa za razvoj in raziskave Horizon 2020, ki se pri takšnih projektih običajno izvede na polovici in na koncu trajanja projekta. Ocenjevanje je potekalo zelo dobro, saj smo partnerji projekta dosegli rezultate, ki jih je od nas pričakovala Evropska komisija. Še posebej se je izkazala družba Elektro Celje, ki je za sodelovanje v projektu uspela pridobiti več kot 1.000 gospodinjstev ter hkrati ob podpori Agencije za energijo v projekt vključila dinamično tarifiranje električne energije. Na podlagi tega bo odobren še zadnji del financiranja projekta iz EU finančnega okvirja H2020.

 

S strani Elektra Celje je bil uspešno predstavljen delovni paket »Izvedba in validacija pilotnega testiranja projekta«. Delovni paket smo predstavili in zagovarjali člani projektne skupine Flex4Grid Damjan Bobek, Kristijan Koželj, Anton Kos in Maja Ivančič.

 

Del zagovora vseh partnerjev je bil izveden tudi na sedežu družbe Elektro Celje, kjer smo med drugim v distribucijskem centru vodenja prikazali napoved in obvladovanje koničnega kritičnega dogodka v sistemu Flex4Grid ter nadzorni center nad strojno in programsko ter oblačno opremo sistema.

 

Projekt Flex4Grid se je sicer pričel izvajati 1. januarja 2015, ko je bila podpisana pogodba z Evropsko komisijo. Pri projektu je sodelovalo osem partnerjev iz Slovenije, Finske, Nemčije in Slovaške, ki so mešanica institucij znanja oziroma raziskovalnih inštitutov, distributerjev in prodajalcev električne energije ter industrijskih partnerjev. Med njimi so trije partnerji iz Slovenije, kjer poleg Elektra Celje sodelujeta še Inštitut Jožef Stefan in podjetje Smart Com. Projekt, katerega vrednost je znašala nekaj manj kot 3,2 milijona evrov in ga je Evropska komisija financirala skoraj v celoti, je trajal več kot tri leta.