Klicni center: 03 42 01 180 (7.00-15.00)
Prijava okvar: 03 42 01 240 (24 ur/dan)
Spletna pomoč
Vprašajte nas
Show menu

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Zdravko Počivalšek, v Elektru Celje

21. 7. 2017

Družbo Elektro Celje je obiskal g. Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo. Sprejel ga je g. mag. Boris Kupec, predsednik uprave družbe Elektro Celje s sodelavci. Pogovor je potekal o poslovanju in razvojnih načrtih družbe Elektro Celje. Poseben poudarek je bil na investicijah, povezanih z razvojem gospodarstva na Koroškem, pri čemer je ministrstvo želelo biti posebej informirano o aktivnostih družbe v zvezi z izvajanjem naložbe družbe LEK in TAB ter ostalih gospodarskih subjektov na našem območju delovanja.


V sklopu srečanja so sodelavci Elektra Celje ministru predstavili dejavnosti družbe in razvojni načrt za zagotavljanje stabilne oskrbe gospodarstva in prebivalstva z električno energijo na oskrbnem področju družbe Elektro Celje, ogledali so si gradbišče LEK ter proizvodnjo Tovarne akumulatorskih baterij TAB. Uvodoma je predsednika uprave, mag. Borisa Kupca ter ministra Počivalška sprejel tudi Župan Občine Ravne, dr. Tomaž Rožen.

 

Minister Počivalšek je izrazil zadovoljstvo, da je družba Elektro Celje našla rešitev glede oskrbe gospodarskih subjektov z električno energijo v Mežiški dolini. Elektro Celje se je za naložbo odločilo zaradi težav pri umeščanju 2x110 kV daljnovoda od Raven do Mežice skozi vas Leše, vrednost naložbe pa znaša 3,5 mio evrov.


Družba Elektro Celje je v obdobju od leta 2011 do leta 2016 v infrastrukturo za povečevanje robustnosti omrežij in gradnjo pametnih omrežij skupaj že vložila 138,7 milijonov evrov. S tem so dosegli nadpovprečno robustnost omrežij in delež uporabnikov, vključenih v napredne sisteme merjenja. Zaradi potreb prebivalstva in gospodarstva, zlasti zaradi zagotavljanja kakovostne oskrbe na vseh območjih in omogočanja priključevanja novih uporabnikov, uvajanja ukrepov učinkovite rabe energije in mrežne integracije obnovljivih virov energije, namerava družba, v skladu z 10-letnim načrtom razvoja omrežja, realizirati še 213,1 milijonov evrov investicijskih vlaganj v elektroenergetsko infrastrukturo za trajnostni razvoj.

Ogled gradbišča LEK
Ogled gradbišča LEK
Ogled gradbišča LEK
Ogled gradbišča LEK
Ogled proizvodnje v TAB
Ogled proizvodnje v TAB
Ogled proizvodnje v TAB
Ogled proizvodnje v TAB