Klicni center: 03 42 01 180 (7.00-15.00)
Prijava okvar: 03 42 01 240 (24 ur/dan)
Spletna pomoč
Vprašajte nas
Show menu

Elektro Celje, d.d. med finalisti priznanja RS za poslovno odličnost za leto 2016

8. 2. 2017

Priznanje Republike Slovenije za poslovno odličnost (PRSPO) je najvišje državno priznanje na področju kakovosti in odličnosti poslovanja, kot rezultata razvoja znanja in inovativnosti ter nenehnih izboljšav. Ocenjevanje za nagrado PRSPO poteka na podlagi metodologije in kriterijev nagrade EFQM za odličnost iz Bruslja. Nagrada PRSPO spodbuja doseganje odličnih rezultatov organizacij, zato se ocenjujeta inovativnost in ustvarjalnost podjetij na vseh področjih njihovega delovanja (voditeljstvo, strategija, zaposleni, partnerstva in viri, procesi, proizvodi in storitve).

 

Prejmejo ga organizacije, tako iz javnega kot zasebnega sektorja, ki v procesu ocenjevanja dosežejo najvišje število točk v svoji kategoriji, in so primer odličnega poslovanja na vseh področjih svojega delovanja. Izbrane so izmed finalistov in se tako uvrstijo v vrh poslovno odličnih organizacij v slovenskem prostoru.

 

Ocenjevanje organizacij je potekalo po modelu EFQM, ki poleg doseženih triletnih rezultatov v poslovanju upošteva tudi strateške usmeritve za naprej. Ocenjevanje po modelu odličnosti EFQM daje velik poudarek etičnosti, integriteti poslovanja ter prevzemanju odgovornosti voditeljev za trajno prihodnost organizacije. V postopku ocenjevanja PRSPO 2016 je sodelovalo 32 strokovno izobraženih ocenjevalcev in 7 razsodnikov PRSPO. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Urad RS za meroslovje je v postopku PRSPO izvajal  strokovne, organizacijske ter administrativne naloge.

 

Odbor PRSPO je 7. 2. 2017, na predlog razsodniške skupine PRSPO potrdil naslednje 4 finaliste: Adria Mobil d.o.o., Novo mesto, Droga Kolinska d.d., Ljubljana in Elektro Celje d.d., Celje (v kategoriji organizacij z več kot 250 zaposlenimi na področju zasebnega sektorja) in Skupina Europlakat d.o.o., Ljubljana (v kategoriji organizacij z 250 in manj zaposlenimi prav tako na področju zasebnega sektorja).

 

Vse navedene organizacije so dokazale uspešno uporabo modela odličnosti EFQM za nenehno izboljševanje in so vsaka v svoji kategoriji zgled dobrega poslovanja.

Namen priznanj je spodbujati slovenske organizacije s področja gospodarstva in javnega sektorja k uvajanju sodobnega, učinkovitega in celovitega pristopa za doseganje nadpovprečnih rezultatov ter dviga konkurenčnosti in prepoznavnosti. Iz tega vidika je bila s strani predsednika Odbora PRSPO ministra g. Zdravka Počivalška imenovana delovna skupina, ki bo do julija 2017 pripravila predloga Strategije poslovne odličnosti v Sloveniji za obravnavo na Vladi RS.