Klicni center: 03 42 01 180 (7.00-15.00)
Prijava okvar: 03 42 01 240 (24 ur/dan)
Spletna pomoč
Vprašajte nas
Show menu

Sporočilo za javnost

7. 2. 2017

Zaradi večmesečnih zamud pri plačilih upravnika Atrij Celje, bomo v Elektru Celje v prihodnjih dneh obveščali etažne lastnike o neporavnanem dolgu iz naslova omrežnine za skupno rabo električne energije

 

(Celje, 7. februar 2017) - Družba Elektro Celje, d.d. bo v prihodnjih dneh pričela z obveščanjem etažnih lastnikov stavb, kjer kljub številnim aktivnostim in dogovorom z upravnikom Atrij Celje d.o.o. za poplačilo nastalih dolgov iz naslova omrežnine do družbe Elektro Celje, že dalj časa nastaja dolg. Zato v Elektro Celje vse etažne lastnike z omenjenim upraviteljem pozivamo, da se aktivno vključijo v reševanje nastalega problema glede poplačila dolgov, saj lahko kot etažni lastniki vplivajo na nastali položaj. V skrajnem primeru tudi na način, da izberejo drugega upravnika.

 

Upravnik Atrij Celje, ki so ga etažni lastniki pooblastili za posredovanje plačil in urejanje pogodbenega razmerja z družbo Elektro Celje, namreč kljub večmesečni zamudi, do sedaj dolga ni poravnal. Prav tako se ne drži že večkrat sklenjenih dogovorov glede poplačil.

 

Družba Elektro Celje se, kljub možnosti odklopa merilnih mest za električno energijo v skupnih prostorih, za ta ukrep do sedaj ni odločila, saj kot odgovorni do okolja, v katerem delujemo, izhajamo iz cilja, da se za dobro vseh odjemalcev čimprej najde ustrezna rešitev za nastalo situacijo. V primeru, da se kljub številnim aktivnostim v smeri poplačila nastalega dolga in velike mere potrpežljivosti ob iskanju ustreznih rešitev s strani družbe Elektro Celje, dolg za plačilo stroškov električne energije za skupne prostore ne bo poravnal, bomo primorani ukrepati skladno s 151. členom Energetskega zakona (Uradni list RS številka 17/2014).

 

 

Glede nastale situacije vas želimo seznaniti še, da Elektro Celje, d.d., nima sklenjenega pogodbenega razmerja z družbo Atrij Fisa d.o.o. Iz javno dostopnih registrov izhaja, da družba Atrij Fisa d.o.o. in Atrij Celje d.o.o. nista lastniško povezani.

 

 

Dodatne informacije:

Elektro Celje, d. d.

Ime in priimek: mag. Maja Ivančič

E-pošta: maja.ivancic@elektro-celje.si