Klicni center: 03 42 01 180 (7.00-15.00)
Prijava okvar: 03 42 01 240 (24 ur/dan)
Spletna pomoč
Vprašajte nas
Show menu

Odprli smo novo polnilno postajo za električna vozila v Mežici

28. 7. 2016

Družba Elektro Celje je v letošnjem letu že postavila polnilni postaji za električna vozila v Sevnici in na Dobrni, včeraj pa smo v uporabo predali tudi polnilno postajo v Mežici.
Nahaja se na Trgu svobode 1, pred Občino Mežica. Na otvoritvi smo predstavili delovanje polnilne postaje z električnim avtomobilom, ki smo ga za ta namen pripeljali s seboj. Polnilna postaja je sodobnejša in omogoča polnjenje baterije v času pol ure.

 

Električna mobilnost je vse bolj pomembna v prizadevanjih za zmanjšanje vplivov prometa na okolje. Napredek na področju razvoja novih tehnologij omogoča zmanjševanje odvisnosti od fosilnih goriv, alternativne oblike uporabe energetskih virov pa so korak k uresničevanju načel trajnostnega napredka in varstva okolja. Tak korak je tudi ureditev infrastrukture za električna vozila.

Skupina Elektro Celje je v sodelovanju z Občino Mežica iz vseh zgoraj naštetih razlogov postavila in uredila polnilno postajo za električna vozila, ki je umeščena na parkirišču pred Občino Mežica, skupaj z dvema novo označenima parkiriščema. Pridobitev je bila s priložnostnim dogodkom namenu uradno predana včeraj dopoldan.

 

Navzoče so ob tem pozdravili župan občine Mežica, g. Dušan Krebel, predsednik uprave Elektra Celje, d. d., mag. Boris Kupec ter poslanec, g. Danilo Anton Ranc.