Klicni center: 03 42 01 180 (7.00-15.00)
Prijava okvar: 03 42 01 240 (24 ur/dan)
Spletna pomoč
Vprašajte nas
Show menu

Odziv gospodarskega združenja na napovedano stavko

4. 4. 2016

V Gospodarskem interesnem združenju Distribucije električne energije (GIZ DEE) ugotavljamo, da se razlogi za napovedano stavko skrivajo v nezadovoljstvu sindikatov pri potrebni reorganizaciji elektroenergetskega sektorja. Ugotavljamo, da stavka in stavkovne zahteve niso uperjene proti delodajalcu. Obžalujemo, da se ni ustvaril ustrezen dialog med deležniki in da je do napovedi stavke sploh prišlo. V GIZ DEE stavke ne podpiramo. Menimo pa, da je potrebno storiti vse, kar je v moči socialnih partnerjev, da do stavke ne pride.

 

Tudi sami že več let opozarjamo na neustrezno organiziranost področja distribucije električne energije. Pet elektrodistribucijskih podjetij, ki skrbi za 90 % slovenskega elektroenergetskega omrežja in za več kot 95 % slovenskih odjemalcev električne energije meni, da mora biti vsakršna reorganizacija podkrepljena s strokovnimi, organizacijskimi ter ekonomskimi argumenti. Slednji pričajo v prid teritorialne organiziranosti distribucijskega sistema in polni vlogi elektrodistribucijskih podjetij pri zagotavljanju aktivnosti distribucijskega operaterja.

 

Vse končne uporabnike obveščamo, da bodo elektrodistribucijska podjetja poskrbela za zanesljivo in stabilno oskrbo z električno energijo tudi v času napovedane stavke. V tem času niso predvidene nobene prekinitve dobave električne energije, izklopi ali kakršnekoli druge motnje v elektrodistribucijskem omrežju. Bo pa napovedana stavka vplivala na interne in eksterne procese, ki se lahko odrazijo predvsem pri delu s strankami in poslovnimi partnerji.

 

GIZ DEE je gospodarsko interesno združenje distribucije električne energije, ki ga je leta 1996 ustanovilo pet podjetij za distribucijo električne energije v Sloveniji (Elektro Celje, d.d., Elektro Gorenjska, d.d., Elektro Ljubljana, d.d., Elektro Maribor, d.d., Elektro Primorska, d.d.) in letos obeležuje 20-letnico obstoja.