Klicni center: 03 42 01 180 (7.00-15.00)
Prijava okvar: 03 42 01 240 (24 ur/dan)
Spletna pomoč
Vprašajte nas
Show menu

Nepričakovana prekinitev dobave električne energije na področju Šaleške doline

22. 5. 2015

Naša temeljna naloga je, da odjemalcem zagotavljamo kakovostno oskrbo z električno energijo. S tem namenom veliko sredstev namenjamo v obnovo in vzdrževanje obstoječega elektroenergetskega sistema, ki ga posodabljamo s sodobnejšo opremo. Zavedamo se, da je sistem zanesljiv le toliko, kolikor je zanesljiv najšibkejši člen. Vsak poseg v elektroenergetske naprave pomeni tudi tveganje, da pri izvajanju rednih vzdrževalnih del ne gre vse po načrtih. 


Na območju Šaleške doline imamo razdelilno transformatorsko postajo (RTP) 110/20 kV Velenje, na kateri so se od 18. 5. 2015 do 22. 5. 2015 izvajala redna vzdrževalna dela na elektroenergetskih napravah z namenom povečanja zanesljivosti napajanja vseh odjemalcev.


V fazi vzpostavitve normalnega obratovalnega stanja je pri izvajanju stikalnih manipulacij prišlo do okvare ločilnega stikala na sekundarnem, 20 kV transformatorskem polju. Posledica je bil izpad električne energije celotne razdelilne transformatorske postaje ter odjema na področju Šaleške doline. Ob tem je prišlo do požara v 20 kV stikališču oziroma v  transformatorski celici. Pri gašenju požara je bila prisotna gasilska enota iz Velenja. Ko smo požar pogasili, je bilo potrebno celico tudi fizično demontirati iz sistema. Za izvedbo del smo potrebovali nekaj časa, za kar se vam opravičujemo in vas prosimo za razumevanje.