Klicni center: 03 42 01 180 (7.00-15.00)
Prijava okvar: 03 42 01 240 (24 ur/dan)
Spletna pomoč
Vprašajte nas
Show menu

Na ogled razstava slikarskih del Petra Petroviča

22. 10. 2013

V avli upravne stavbe Elektra Celje na Vrunčevi 2a v Celju je na ogled razstava slik slikarja Petra Petroviča. Razstava je na ogled od 17. oktobra do 5. novembra 2013, vsak delovnik med 7.00 in 15.00 uro.


Peter Petrovič se je rodil leta 1944 v nemškem mestu Blaubeuren, otroška leta pa je preživljal na Ptuju. Po srednji tehnični šoli v Mariboru je diplomiral na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani.


Od leta 1968 živi v Slovenj Gradcu. Pretežni del svojega službenega in strokovnega delovanja je opravljal v gospodarstvu, v dveh mandatih pa je bil tudi poslanec v Državnem zboru. Sedaj je upokojenec.
Petrovičev likovni pedagog in prvi mentor je bil najprej ptujski akademski slikar Albin Lugarič. Kasneje se je slikarske kompozicije učil pri akademskem slikarju Junošu Miklavcu. Kot dolgoletni član društva šaleških likovnikov se je usposabljal v večih delavnicah akademskega slikarja Lojzeta Zavolovška, zadnja leta pa v delavnicah akademskega slikarja Denisa Senegačnika in akademskega slikarja Stojana Kneževiča. Sodeloval je na številnih likovnih kolonijah in slikarskih srečanjih.
Peter Petrovič se je s svojimi deli predstavil na mnogih skupinskih in samostojnih razstavah. Je imetnik nekaj priznanj in nagrad. Že dolgo ima svoj likovni izraz, ki ga venomer utrjuje in nadgrajuje. Slika predvsem krajine, v katerih išče in upodablja več, kot vidijo le oči, v tihožitjih je nežen in prepričljiv, v abstraktnih delih pa ni nerazumljiv in nezanimiv.


Vljudno vabljeni na ogled razstave!